[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Voronin: În condițiile statului nostru capturat, asta poate provoca o evoluare imprevizibilă a situației în societate
6 Septembrie

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) consideră că decizia din 4 martie a.c. a Curții Constituționale, privind alegerile directe ale Președintelui, va conduce la schimbarea structurii politice statale a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, transmite CURENTUL.

Vladimir Voronin a declarat că, prin respectiva decizie, s-a comis o crimă dintre cele mai grave: „poporului Moldovei i-au fost răpite drepturile suverane, el fiind lipsit de calitatea de unic suveran în stat”.

„Lipsa legitimității trecerii la alegerile generale directe ale președintelui țării va face nelegitimă alegerea în acest mod a Președintelui, va agrava și mai mult instabilitatea socială, va conduce la ”războiul împuternicirilor” între Președinte, Parlament și Guvern. În condițiile statului nostru capturat, asta poate provoca o evoluare imprevizibilă a situației în societate”, a precizat el.

Potrivit lui, starea de ”capturare” se răsfrînge asupra tuturor sferelor de activitate vitală a statului. „Capturarea organelor de conducere de către neprofesioniști, partajarea controlului asupra tuturor structurilor economice și sociale au condus la o paralizie funcțională și, în ultimă instanță, au devenit cauzele principale ale stagnării în dezvoltarea potențialului economic, au condus la furturi fără precedent în sistemul bancar-financiar, fapt care, în mod cît se poate de elocvent, îl demonstrează furtul unui miliard de dolari, precum și inexplicabila creștere a datoriei de stat”, a adăugat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a mai spus că, „apropiatele alegeri prezidențiale în nici un mod nu vor adăuga stabilitate în societatea moldovenească. În final, marile așteptări pe care le are societatea, de la alegerea Președintelui de către întregul popor, se vor împrăștia, ciocnindu-se de aceleași realități specifice actualei forme de guvernare – cea parlamentară”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților