[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Socor: UE nu are niciun fel de obligații față de Republica Moldova
12 Noiembrie

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 sînt decisive pentru viitorul Republicii Moldova, iar acest fapt nu poate fi pus la îndoială. O declaraţie în acest sens a făcut analistul politic Vladimir Socor în cadrul unui interviu pentru postul de radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

„Pentru prima dată în cei 23 de ani de independență, Republica Moldova are posibilitatea să se desprindă în mod definitiv de Rusia și să se îndrepte cu pași hotărâți și ireversibili spre Occident”, a declarat Socor.

În context, analistul susţine că alegerile au rolul de a confirma mandatul proeuropean al guvernării. „În cazul în care acest mandat nu este confirmat de către alegători, atunci toate opțiunile vor trebui să fie revizuite, dar nu cred că se va întâmpla așa. Cred că electoratul care va vota în favoarea unor partide cu viziuni pro-rusești este totuși un electorat minoritar. Previziunea mea este că se va forma un guvern majoritar pro-european, dar partidele de altă orientare vor avea o reprezentare destul de mare în Parlament”, a adăugat acesta.

Totodată, Vladimir Socor a subliniat că Uniunea Europeană nu are niciun fel de obligații față de Republica Moldova. „I se oferă acest cadou în interesul propriu al Republicii Moldova. Există un deficit de comunicare între guvernare și alegător, dar nu pe planul integrării europene. Acolo unde guvernarea nu a reuşit să fie convingătoare este în combaterea corupţiei, inclusiv în interiorul guvernării şi în ceea ce priveşte certurile neîntrerupte care au avut loc între partidele din coaliţia guvernamentală”, a conchis analistul politic.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților