[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc sparge tăcerea: Începînd de astăzi, revin în partid
21 Decembrie

„Începînd de astăzi, revin în partid și voi participa în mod direct la formarea majorității parlamentare care să asigure o guvernare stabilă și care sper să reușească să cumuleze inclusiv voturile necesare pentru alegerea Președintelui țării în luna martie, anul viitor”, anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare de Vlad Plahotniuc, transmite CURENTUL.

El a precizat că scopul său și al PDM este să participe la crearea unei majorități care să asigure un suport politic consistent pentru ceea ce are nevoie Republica Moldova acum: „o terapie de șoc, care să o scoată din criza în care se află, atît economic și social, cît și politic”.

„După o perioadă de timp în care am putut privi mai detașat scena politică din țara noastră, am ajuns la concluzia că, deja de cîțiva ani, partidele politice se învîrt în acelaşi cerc vicios și nu reușesc să găsească soluții de ieșire. Avem aceleași crize dominate de frustrări și orgolii, aceleași lupte nebune după funcții, dar lipsește cel mai important lucru: crearea unor mecanisme politice funcționale, care să asigure stabilitatea majorității parlamentare și, implicit, a viitorului Guvern. Ceea ce ne-a lipsit în mod clar, din 2009 încoace, a fost stabilitatea. Am mers din alegeri în alegeri, ceea ce a ținut scena politică într-o permanentă tensiune, iar Guvernele, în loc să facă reforme radicale, au fost mai mult în situația de a rezista în fața crizelor politice”, afirmă el.

Vlad Plahotniuc susţine că, „chiar și în aceste zile, în loc să se caute soluții pentru formarea unei majorități politice cît mai stabile, dezbaterea este legată de cine ce funcții să ocupe, lucru care acționează total împotriva eforturilor de formare a majorității parlamentare”.

„Dacă nu sîntem în stare să formăm acum această majoritate politică stabilă, atunci ne rămîne doar soluția anticipatelor. Improvizațiile pe termen scurt nu mai pot fi acceptate în situația în care se află Republica Moldova. Anticipatele ne vor aduce însă tot la masa negocierilor, poate însă într-un format diferit și cu țara mai adînc afundată în criză”, notează sursa citată.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților