[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Plahotniuc s-a întîlnit cu Victor Ponta. Iată ce au discutat!
8 Aprilie

Delegația Partidului Democrat din Moldova (PDM) condusă de prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc si vicepreședintele Andrian Candu, speakerul Parlamentului Republicii Moldova, a avut pe 6 aprilie 2015, o întrevedere cu conducerea Partidului Social Democrat din România, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat al PDM.

Agenda întâlnirii de la București s-a axat pe dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova și România, colaborarea dintre cele două partide social-democrate inclusiv în perspectiva alegerilor locale din Moldova, programate în luna iunie a acestui an.

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova și cei ai PSD din Romania au confirmat bunele legături care există între cele doua tari, subliniind că parcursul european rămâne obiectivul central de politică externă al Moldovei, iar România este în continuare pe deplin angajată în susținerea lui.

De asemenea, reprezentanții PDM și PSD au reafirmat bunele relații dintre cele două partide membre ale Internaționalei Socialiste și au discutat despre planurile de colaborare viitoare.

Din delegația PDM la întâlnirea cu social-democrații români au făcut parte, pe lângă Vlad Plahotniuc şi speakerul Parlamentului Andrian Candu, vicepreședintele PDM și ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Pavel Filip, precum și viceministrul Economiei Valeriu Triboi. Echipa social-democraților români condusă de premierul roman Victor Ponta i-a mai avut în componență pe Liviu Dragnea, președintele executiv PSD și ministrul Dezvoltării Regionale, Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților și Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților