[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: Veaceslav Ioniţă va fi demis la prima şedinţă a Legislativului
12 Septembrie

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, califică declaraţiile făcute astăzi de Veaceslav Ioniţă drept minciună şi răzbunare, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al formaţiunii.

„Declar cu toată responsabilitatea că nu am nici o atribuţie politică, juridică, economică şi de oricare alt gen la schemele descrise de fostul membru al fracţiunii parlamentare a PLDM. Am mai avut parte de acuzaţii false, atacuri la adresa mea, care nu s-au adeverit ulterior. Sunt sigur că insinuări de acest gen vor mai fi în perioada imediat următoare, odată cu intrarea în campania electorală”, a declarat Filat.

Mai mult, liderul PLDM a spus că, prin decizia din 19 august 2014, Biroul Politic Central al partidului i-a retras lui Ioniţă suportul politic, „ca urmare a acţiunilor sale de sabotare economică a Republicii Moldova, iar la prima şedinţă a Legislativului în noua sesiune urma să fie demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru economie, buget şi finanţe”.

„Veaceslav Ioniţă este un agent deschis de promovare a intereselor unui controversat om de afaceri, autointitulat raiderul N1 în spaţiul CSI, implicat în acţiuni de spălare de bani în sumă de peste 18 miliarde de euro. Regret faptul că Ioniţă s-a lăsat folosit ca o „sculă” într-un proces de destabilizare a situaţiei interne din Republica Moldova”, a adăugat preşedintele PLDM.

CURENTUL.md aminteşte că Veaceslav Ioniţă a prezentat astăzi o schemă de fraudare la Banca de Economii, acuzîndu-l pe liderul PLDM că ar fi implicat în aceasta.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților