[ X ]
Vlad Filat spune cînd Chiril Gaburici ar putea cere vot de încredere Parlamentului
16 Februarie

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Chiril Gaburici ar putea cere vot de încredere Parlamentului pînă în ziua de joi. Despre asta a anunţat liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, după consultările purtate de Chiril Gaburi cu preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, la care a participat şi Vlad Filat, transmite CURENTUL.

„Am vorbit despre decizia luată de PLDM, despre situaţia actuală şi despre perspective. Cred că această comunicare este bună. Noi am procedat corect consultînd partidele care au acces în Parlament”, a declarat Filat.

De asemenea, acesta a infirmat informaţiile precum că Maia Sandu nu va face parte din viitorul Cabinet de minişti.

„Este punctul de vedere al PLDM pe care îl menţinem. Programul de guvernare va fi modificat neesenţial, poate puţin îmbunătăţit. Esenţa rămîne aceeaşi”, a adăugat politicianul.

În cele din urmă, Vlad Filat a spus şi cînd ar putea avea loc şedinţa Parlamentului cînd Chiril Gaburici va cere vot de încredere pentru programul de activitate şi lista Guvernului. „Nu mai tîrziu de ziua de joi. Este o zi limită”, a conchis liderul PLDM.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților