[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat: Decizia domnului Leancă este una foarte regretabilă
26 Februarie

Decizia de a părăsi Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) îi aparţine în exclusivitate domnului Leancă. Declaraţia a fost făcută cu puţin timp în urmă de liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Vlad Filat, plecarea unui membru este regretabilă, iar în cazul lui Iurie Leancă – foarte regretabilă.

„Decizia domnului Leancă este una regretabilă. PLDM înseamnă mult mai mult decît preşedintele, vicepreşedinte, deputaţii, membrii Biroului Politic. PLDM înseamnă miile de oameni, care pe parcursul a 7 ani de zile au mers pe frig şi ploaie pe la casele cetăţenilor pentru a-i convinge să voteze PLDM. Nu cred că este cea mai corectă decizie în situaţia în care se află ţara. Este o decizie care îi aparţine în exclusivitate domnului Leancă”, a declarat Filat.

Totodată, acesta a spus că, continuarea cursului european, dar şi implementarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb este scopul existenţial al Alianţei PLDM-PD şi al Guvernului Gaburici.

„PLDM nu va accepta niciodată nici o abatere de la cursul european şi de la Acordurile de Asociere şi Liber Schimb. Vreau să-i mulţumesc pentru activitatea depusă. PLDM îşi va continua activitatea în regim de maximă responsabilitate”, a conchis politicianul.

CURENTUL.md precizează: Astăzi, ex-premierul Iurie Leancă a anunţat că părăseşte PLDM şi iese din fracţiunea parlamentară a aceluiaşi partid. De asemenea, Leancă a anunţat că în viitorul apropiat va iniţia propriul partid politic.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților