[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat are dreptul de a fi ales. „Azi el ar putea candida”
13 Noiembrie

Ex-premierul Vlad Filat dispune în continuare de dreptul de a fi ales. Despre asta a vorbit preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, transmite CURENTUL.

„Nu este obligatoriu să fie eliberat din arest. Domnul Filat ca şi orice alţi cetăţeni nu este limitat în drepturile sale la acest moment. În momentul în care va fi pronunţă o hotărîre definitivă şi irevocabilă şi care îl va limita în anumite drepturi, doar atunci vor surveni limitările legate de dreptul de a fi ales. Azi el ar putea candida. Aşa a făcut primarul actual de Bălţi, aşa a făcut şi primarul de Orhei – cazuri de rezonanţă. Eu la birou cred că mai găsesc încă cel puţin 50 de cazuri de primari care au fost aleşi fiind figuranţi într-un fel sau altul în dosare penale”, a declarat Ciocan.

Totodată, acesta a menţionat că, CEC nu poate influenţa sub nici un fel mersul anchetei.

„În cazul în care este înregistrat în calitate de candidat la alegeri survin anumite garanţii. Pentru perioada candidării această persoană nu poate fi supusă unui arest, nu poate fi reţinută, perchiziţionată ori orice alte acţiuni de ordin procesual nu pot avea loc asupra sa, doar decît cu permisiunea organului electoral care l-a înregistrat”, a conchis acesta.

Precizăm că, Vlad Filat se află în arest preventiv pînă pe data de 14 decembrie 2015, ora 17:10.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților