[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat a spus după opt luni de ce a cedat funcţia de Premier
22 Ianuarie
foto: epochtimes-romania.com

La mai bine de opt luni de la plecarea din funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a spus pentru ce a făcut acest lucru. 

După cum relatează CURENTUL, în cadrul unei emisiuni la „Moldova-1”, el a menţionat că a cedat funcția de Premier „pentru a oferi timp țării să se dezvolte”.

„În 2013 au fost mai multe acuzații la adresa mea, precum că aș fi cedat. Într-adevăr, am cedat funcția de Premier, dar în urma acelei decizii responsabile am oferit timp țării să se dezvolte. Vreau să le transmit un mesaj celor care mă provoacă de dimineață pînă seara, încercîndu-mi nervii: şi pe mine mă nemulțumesc multe lucruri, inclusiv viteza cu care se implementează reformele. Dar asta nu înseamnă că voi da frîu emoțiilor și voi satisface ambițiile cuiva”, a declarat el.

Vlad Filat a spus că şi acum ca şi atunci există riscuri și amenințări externe care vizează parcursul european al R. Moldova, dar susține că liberal-democrații nu vor admite ca Moldova să fie întoarsă de pe calea europeană.

„Noi trebuie să semnăm Acordul de Asociere și Acordul Liber Schimb, după care le vom ratifica. De asemenea, urmează să dobîndim pentru cetățeni dreptul de a circula liber în spațiul european din vara acestui an”, a precizat el.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților