[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vlad Filat a declarat din nou greva foamei. Iată care este motivul!
31 Mai

Deputatul Vlad Filat, ex-Premier, a decis să declare greva foamei în semn de protest față de acțiunile procurorilor și magistraților. Declarația a fost făcută de avocatul Igor Popa, după ședința de judecată de astăzi.

Avocatul a declarat că a fost din nou încălcat dreptul lui Vlad Filat. ” Magistrații au respins cererea ca ședințele să fie publice”, a precizat apărătorul.

Igor Popa a spus că din acest motiv, dar și alte motive, Vlad Filat a decis să protesteze.

”Vlad Filat a declarat greva foamei – astfel își exprimă nemulțumirea privind acțiunile procurorilor și deciziile ilegale ale magistraților. Cei apropiați au încercat să îl convingă nu protesteze astfel”, a spus avocatul.

Totodată, el a spus că nici avocații nu își pot face meseria pentru că solicitările apărării sunt respinse în majoritatea cazurilor.

Igor Popa s-a referit și la noile condiții pe care le are Vlad Filat.

”Pînă azi nu a fost notarul în penitenciar ca să semneze un act notarial. I-a fost redus timpul de plimbare, i se permite să contacteze un singur număr de telefon”, a spus avocatul, reiterînd că toate aceste motive au stat la baza deciziei politicianului de a declara greva foamei.

Pe de altă parte, procurorul Adriana Bețișor a spus că astăzi a fost audiat un martor, însă restul nu s-au prezentat. ”Motivele invocate de către apărare sunt că nu pot fi găsiți. S-a anulat ședința pentru sfîrșitul săptămînii”, a precizat procurorul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților