[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vitalie Marinuţa: Am depus cerere de demisie în urma unor divergenţe de opinii
28 Februarie

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa a prezentat în această dimineaţă prim-ministrului Iurie Leancă cererea de demisie din funcţie. Despre acest lucru Vitalie Marinuţa a anunţat în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Marinuţa susţine că a luat această decizie după şedinţa de ieri a Colegiului Ministerului Apărării, în urma unor divergenţe de opinii privind dezvoltarea şi reformarea Armatei.

„S-a cerut să stopăm reformele în domeniul apărării. Nu asta vor cetăţenii RM. Dacă facem acest lucru, înseamnă că doar mimăm reformele, care în sistemul de apărare au decurs foarte anevoios. Acest lucru contravine tuturor viziunilor mele şi este momentul de a face un pas într-o parte”, a adăugat Vitalie Marinuţa.

De asemenea, ministrul Apărării a menţionat că i s-a reproşat şi moartea mai multor militari ai Armatei Naţionale. În acest sens, Vitalie Marinuţa şi-a cerut scuze de la părinţii şi rudele acestora. „Îmi cer scuze că nu am depus eforturile necesare pentru a proteja soldaţii”, a spus acesta.

Totodată, Vitalie Marinuţa susţine că aceste cazuri nu sînt motiv pentru demisie. „Unele încălcări de disciplină nu sînt motiv pentru demisia politică a conducerii Ministerului Apărării. Faptul de ieri este de aşa situaţie, cînd consider că nu pot să merg mai departe, să îndeplinesc aceste cerinţe care sunt dăunătoare Armatei”, a conchis acesta.

CURENTUL aminteşte că ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și-a anunțat ieri demisia din funcție. Se presupune, că noul conducător al ministerului Apărării va fi tot din partea Partidului Liberal Reformator.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților