[ X ]
[ X ]
[ X ]
Visul cel mare al lui Evgheni Şevciuk. Asta îşi doreşte!
7 Aprilie
foto: epochtimes-romania.com

Liderul regiunii transnistrene Evgheni Şevciuk insistă pe recunoaşterea internaţională a Transnistriei şi unificarea acesteia cu Federaţia Rusă, transmite CURENTUL.

„Indiferent cine şi ce va plănui împotriva Transnistriei, noi vom trece şi peste asta. Visul nostru este să avem un stat prosper împreună cu Federaţia Rusă”, a declarat acesta în cadrul unei adresări către populaţia din stînga Nistrului.

De asemenea, Evgheni Şevciuk susţine că doar poporul poate decide soarta sa. „La referendum, de 5 ori, populaţia a confirmat dorinţa sa. Continuăm lucrul cu partenerii şi aşteptăm recunoaşterea internaţională”, a adăugat acesta.

Mai mult, liderul de la Tiraspol susţine că prezenţa frontierei administrative pe Nistru este deja un pas spre recunoaşterea regiunii transnistrene drept stat independent. În acelaşi timp, acesta s-a declarat pentru continuarea negocierilor dintre Chişinău şi Tiraspol, „în primul rînd pentru deblocarea relaţiilor economice”.

Pe de altă parte, astăzi, pretinsul ministrul de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, a anunţat suspendarea pe un termen nelimitat a negocierilor în formatul „5+2”.

Precizăm că următoarea rundă de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean urma să aibă loc la Viena, în perioada 10-11 aprilie curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților