[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Premieră în sistem! Şeful IGP a lăsat biroul şi a pornit într-o misiune nocturnă
26 Iulie
Sursa foto: unimedia.info

Premieră în sistem. Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a lăsat biroul şi a pornit într-o misiune nocturnă alături de efectivul INP. În cadrul acţiunii, desfăşurate în oraşele din sudul ţării, inspectorii de patrulare au tras şoferii pe dreapta şi au verificat dacă aceştia nu se află în stare de ebrietate.

Şeful Poliţiei Naţionale a avut şi el de lucru, deoarece unii dintre conducătorii auto opriţi s-au dovedit a fi angajaţi în sistemul de ordine. Potrivit lui Alexandru Pînzari, ofiţerii prinşi băuţi la volan vor fi demişi imediat din funcţie.

Patru echipaje din cadrul Companiei de escortă şi misiuni speciale a Inspectoratului Naţional de Patrulare, în frunte cu şeful IGP, Alexandru Pînzari, şi conducătorul INP, Liviu Baziuc, au acţionat cot la cot cu inspectorii care au supravegheat drumurile din Cahul şi Comrat.

Primul care a picat testul de alcoolemie a fost un student al Academiei de Poliţie. Viitorul ofiţer a refuzat să vorbească în faţa camerei de filmare.

Al doilea conducător auto, care aşa şi nu se ştie în ce stare era, a accelerat în momentul când a fost somat să oprească. Oamenii legii au luat-o pe urmele lui, dar Mercedes-ul pe care îl conducea s-a dovedit a fi mai rapid. În urma verificărilor ulterioare, inspectorii au stabilit că şoferul nedisciplinat este… poliţist. Potrivit şefului IGP, un astfel de comportament nu va mai fi tolerat printre angajaţii sistemului, iar sancţionări vor fi şi în rândul conducătorilor.

Conducătorii auto prinşi băuţi la volan s-au comportat destul de liniştit. Fiecare, însă, a pretins fie că testul arată mai mult decât au băut, fie că au fost reţinuţi fără temei, ei fiind de fapt pietoni.

Bărbatul din imagini a fost tras pe dreapta în raionul Comrat. Etilotestul a arătat o valoare de 1,55 promile de alcool pur în aerul expirat, adică de 10 ori peste limita legală a alcoolemiei. Şoferul ameţit nu a vrut să ne vorbească, în schimb amicul său i-a luat apărarea.

În urma operaţiunii din sudul ţării, 14 şoferi s-au dovedit a fi în stare de ebrietate. Conform procedurii, conducătorii auto vor fi sancţionaţi, iar unii riscă chiar şi câte un dosar penal.

Sursa: Canal3

Inapoi la arhiva noutaților