[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Maia Sandu nu s-a bucurat de popularitate la Orhei
8 Februarie

În R. Moldova, în scurt timp, va apărea încă un partid politic. Semnăturile pentru crearea acestuia sunt colectate de ex-ministrul Educației, Maia Sandu.  În week-end, ea a mers la Orhei, unde a încercat să atragă cetățenii să  susțină viitoarea formațiune. Totuși, reacția locuitorilor orașului Orhei la îndemnul activiștilor de a semna pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, a fost extrem de neordinară, scrie Sputnik.md.

Locuitorii din Orhei, cu care a discutat reporterul Novosti-Moldova, în mare parte nu au reacționat pozitiv la ideea creării unui nou partid. Totodată, cetățenii au avut mai multe întrebări față de acțiunile Maiei Sandu. Pentru că, după cum consideră orheienii, fiind destul de recent ministru al Educației, Sandu a denaturat  sistemul național  de  educație. Mai exact, este vorba de optimizarea școlilor, lipsa transportului pentru copii dintr-o localitate în alta.

Dar  cel mai important, în calea  înțelegerii planurilor de durată a Maiei Sandu,  au fost și rămîn noutățile introduse în sistemul de verificare a modului în care sunt susținute examenele la BAC:  sistemul de verificare de metale, camerele video, etc.

Probabil, sperînd că procesul de colectare a semnăturilor va decurge mai bine, la Orhei a venit și Maia Sandu. Adresarea sa a fost simplă și accesibilă – nivel de trai decent, lupta eficientă cu corupția și o dezvoltare fructuoasă. Dar toate aceste lozinci  sunt utilizate de mai toate partidele din țară. Cu alte cuvinte, nimic nou locuitorii orașului nu au auzit.

Întîlnirea nu a trecut și fără întrebări incomode către noul lider de partid. Unii cetățeni, folosind ocazia, au decis să discute deschis și fără ocolișuri. La solicitarea orheinilor să explice, de ce copiii la examene trebuie să fie stresați suplimentar, iar în unele sate școlile au fost închise, Sandu nu a dat nici o explicație logică.
Micșorarea numărului de școli, condiții draconice la susținerea examenelor la BAC – sunt persistă încă în memoria oamenilor. Ca și ideea recentă de a reduce numărul de universități din țară. Dar în ultimul timp, cînd funcționarii  se rup în politică, cetățenii se poartă foarte atent și nu se grăbesc să-și dea votul după primul apel al activiștilor. Despre aceasta dovedește  și numărul moderat  al locuitorilor din Orhei  care au venit la cortul decorat  cu simbolul PAS.

Sursa: Sputnik.md

Inapoi la arhiva noutaților