[ X ]
Victor Ponta, la Chişinău: Vă invidiez că aveţi un proiect care vă uneşte
21 Februarie
foto: arq.ro

Mediul academic, universitar şi de cercetare din RM se poate integra în Uniunea Europeană înainte de a se integra R. Moldova în UE. Declaraţia a fost făcută de premierul român, Victor Ponta, în cadrul Forumului moldo-român „Promovarea participării comune la Programele Europene în domeniul științei și educației”, transmite CURENTUL.

Potrivit oficialului român, o ţară se integrează într-o nouă societate printr-o nouă elită. „Dvs. puteţi face pentru Republica Moldova şi pentru România mai mult decît pot face liderii politici”, a spus acesta.

În altă ordine de idei, şeful Executivului de la Bucureşti a menţionat că România are obligaţia de a sprijini drumul european al R. Moldova. Conform spuselor sale, proiectul european al RM va reuşi doar atunci cînd cetăţenii moldoveni se vor simţi europeni.

„Într-un fel vă invidiez că aveţi un proiect care vă uneşte. Noi am avut acest proiect, sper să fiţi în situaţia noastră să ajungeţi în UE. România are dorinţa de a face mai multe şi mai repede decît celelalte ţări europene”, a adăugat acesta.

În cadrul forumului, Victor Ponta a afirmat că va sprijini din toate puterile asocierea studenţilor şi academicienilor de pe cele două maluri ale Prutului.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților