[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Parlicov: Sînt sigur că voi fi repus în funcţie
24 Iulie

Ex-directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, a ieşit în faţa presei după ce a fost demis pentru a doua oară din funţie de către Parlament, transmite CURENTUL.

Victor Parlicov susţine că decizia adoptată de Parlament este neargumentată. „Eu mă aştept ca în fiecare septembrie Parlicov să fie restabilit. Această decizie este neargumentată ca şi data trecută. Eu sînt sigur că cineva va sesiza Curtea Constituţională care mă va repune în funcţie”, a declarat acesta.

Mai mult, Parlicov spune că după ce instanţa de judecată, pe 5 martie anul curent, i-a interzis să ocupe timp de un an funcţia de director general al ANRE, Parlamentul a modificat regulamentul ANRE pe 27 martie 2014.

„Modificarea a fost cu tentă politică. Au limitat atribuţiile directorului general, iar atribuţiile Consiliului de administraţie au fost lărgite. Dacă practica asta e aşa de bună, de ce nu se impune şi la alte instituţii”, a adăugat Parlicov.

La rîndul său, şi ex-directorul ANRE Nicolae Răileanu a afirmat că decizia privind demiterea lui Victor Parlicov este una politică. De asemenea, acesta a calificat decizia Parlamentului drept ilegală, precizînd că nu ar fi întrunit numărul necesar de voturi.

CURENTUL.md aminteşte că Victor Parlicov a fost ales director ANRE în 2010, ulterior fiind demis în iulie anul trecut. În septembrie 2013, însă, Curtea Constituţională l-a repus în funcţie. Pe 22 iulie curent, la ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea primavară-vară, Victor Parlicov a fost demis din funcţie cu majoritatea voturilor deputaţilor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților