[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Gaiciuc cu „Notele la vedere”: Şcoala a fost temelia la tot ceea ce am obţinut în viaţă
6 Mai

Ex-ministrul Apărării, ex-ambasadorul NATO pentru Belgia, Olanda şi Luxemburg, preşedintele companiei de asigurări Acord-Grup, şi preşedinte al Consiliului de administraţie a Biroului Naţional al asiguratorilor de autovehicule,Victor Gaiciuc, a acceptat provocarea proiectului „Cu notele la vedere” lansat de portalul CURENTUL.

Potrivit acestuia, primele studii le-a făcut la Şcoala medie din satul Pepeni, raionul Sîngerei.

„Am amintiri foarte luminoase, foarte calde. Mi se pare că acolo a fost temelia la tot ceea ce am obţinut pe urmă în viaţă. Nu o voi uita niciodată pe prima mea învăţătoare, Ecaterina Gheorghievna Cervoneac, care şi astăzi este în viaţă – o profesoară care mi-a cultivat anume dragostea de a învăţa, de a şti. Desigur şi părinţilor le mulţumesc. Tatăl meu tot a fost învăţător, Dumnezeu să-l ierte, el tot mult a contribuit la faptul că eu trebuie să învăţ numai pe 5, cum ar fi acum pe 10, adică excelent. Toată vremea mă temeam să nu-l fac de ruşine pe tatăl meu. Toată vremea mă străduiam să învăţ şi să obţin aceste rezultate pe care le vedeţi în atestatul de absolvire”, a spus Gaiciuc.

Ulterior, ex-ministrul Apărării a făcut studii la Şcoala militară de aviaţie din Harcov.

„Aici a fost o altă viaţă, absolut totul a fost nou pentru mine: limba rusă, un alt mediu – de militar, absolut incomparabil cu anii fericiţi din satul Pepeni. Dar în acelaşi timp deja mi-au permis să-mi realizez visul meu, să zbor cu avionul”, a adăugat acesta.

A treia etapă a fost Academia Militară Politică de la Moscova. „Mi-a pus bazele de conducător. Am studiat atît cultura, economia, politica, diferite abordări, inclusiv şi teoria militară. Capacitatea de gîndire s-a lărgit foarte mult”, a mai afirmat Victor Gaiciuc.

Ultimele studii le-a făcut la Colegiul Militar al NATO de la Roma. „A fost de scurtă durată, dar şi asta a contribuit la felul meu de a gîndi. Ceea ce se referă la studii, am doar amintiri luminoase şi plăcute. În principiu, mă strădui mereu să învăţ”, a conchis Victor Gaiciuc.

Adrian Platon

atest atestat diplom xar diplom mosc vipisca

Inapoi la arhiva noutaților