[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Chironda, despre referendum: Nu putem începe colectarea semnăturilor
10 August

Nici săptămîna asta și nici săptămîna viitoare nu vom avea listele de subscripție și nu vom putea începe colectarea semnăturilor. Declarația a fost făcută de președintele grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al mun. Chișinău, Victor Chironda, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chironda a anunțat ultimele noutăți privind inițierea referendumului.

„Astăzi ni s-a spus că deși CEC a transmis legitimațiile către Judecătoria Centru, judecătorul nu va elibera legitimațiile pentru membrii grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului, pînă Curtea de Apel nu va lua o decizie. Asta deși judecătorul a recunoscut că suntem în procedură electorală, și conform Hotărârii CSJ ”cu privire la aplicarea de către instanțele judecătorești a unor prevederi a legislației electorale”, hotărîrile judecătorești cu privire la confirmarea legalității efectuării referendumului local sunt definitive și executorii din momentul pronunțării. Asta înseamnă că nici săptămîna asta și nici saptamina viitoare nu vom avea listele de subscripție și nu vom putea începe colectarea semnăturilor”, a declarat el.

Președintele grupului de inițiativă se arată îngrijorat de faptul că rămîn zile tot mai puține, iar numărul de semnături ce urmează a fi colectat este unul mare. „Ca să reușim organizarea referendumului la 30 octombrie, cel tîrziu la 10 septembrie trebuie să avem colectate 70 mii de semnături. Și avem tot mai puține zile ca să le colectăm. Parafrazîndu-l pe Iohannis, urmăresc cu îngrijorare tergiversarea acestui proces și am impresia că începe a mirosi urît”, a mai spus Victor Chironda.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților