[ X ]
[ X ]
Victor Chironda: Avem dovezi care demonstrează că rămînerea lui Dorin Chirtoacă în funcție este un pericol
27 Iulie

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de revocare a Primarului General al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, va depune astăzi, la ora 14:00, cererea de înregistrare a grupului la Judecătoria Centru, transmite CURENTUL.

Președintele grupului de inițiativă Victor Chironda a declarat că, dat fiind faptul că este un volum mare de acte, organizatorii s-au înțeles cu Cancelaria ca documentul să fie depus la ora 14.00.

„Juriștii vor veni cu toate actele, începînd cu ora 14:00. Am discutat și Cancelaria o să elibereze și o să pregătească totul pentru înregistrarea acestui volum mare de acte. Aceasta este următoarea etapă a procesului. În termen de 5 zile așteptăm răspunsul instanței de judecată, dacă putem începe colectarea. Avem 286 de colectori”, a precizat el.

Totodată, întrebat dacă ia în calcul opțiunea ca grupul de inițiativă să nu fie înregistrat, Victor Chironda a spus că – nu.

„Nu luăm în calcul, pentru că nu vedem de ce nu ar fi înregistrat. Avem toate actele, completate corespunzător. Avem dovezi care demonstrează că rămînerea lui Dorin Chirtoacă în funcție este un pericol pentru dezvoltarea orașului și argumentarea juridică pentru necesitatea organizării referendumului”, a mai spus Chironda.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților