[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreşedintele PL, despre o posibilă coaliţie: „Sîntem deschişi pentru o colaborare”
6 August

Partidul Liberal (PL) este deschis pentru o coaliţie după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul curent. Despre aceasta a vorbit vicepreşedintele PL, Ion Ciobanu, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Nu vom face alianţă cu Partidul Comuniştilor şi cu cei care nu doresc integrarea R. Moldova în UE . În rest, ceilalţi să intre în Parlament. Noi le spunem clar: sîntem deschişi pentru o colaborare cinstită, corectă şi în beneficiul oamenilor”, a declarat acesta.

Mai mult, acesta a menţionat că formaţiunea din care face parte admite şi fuzionarea cu alte partide. „Noi suntem deschişi pentru toţi oamenii de bună credinţă şi vreau să vă reamintesc că PL deja a fuzionat cu Mişcarea ”Acţiunea Europeană””, a adăugat vicepreşedintele PL.

În acelaşi timp, Ion Ciobanu îşi doreşte ca după alegerile parlamentare din acest an, PL să fie la guvernare cu un procent superior faţă de potenţialii colegi de alianţă.

„Aştept de la alegerile din 30 noiembrie ca lucrurile în ceea ce priveşte integrarea europeană să fie duse pînă la capăt, oamenii să simtă beneficiile integrării, să aibă o viaţă mai bună, salarii decente, drumuri renovate sau construite, apeducte acolo unde lipsesc, mai ales la sate, familiile despărţite din cauza sărăciei să poată fi împreună, întorcîndu-se acasă cei care acum încă muncesc peste hotare”, a spus politicianul.

În context, Ion Ciobanu este convins că Partidul Liberal va obține maximum de voturi din partea moldovenilor aflați peste hotare. „Depinde numai de numărul şi de distribuţia secţiilor de votare deschise peste hotare . Avem constituite cluburi liberale în majoritatea oraşelor şi regiunilor din cele mai importante state ale lumii unde muncesc conaţionalii noştri, am avut şi întîlniri în cadrul acestor cluburi la care au participat mii de oameni”, a conchis vicepreşedintele Partidului Liberal.

Inapoi la arhiva noutaților