[ X ]
Vicepreşedintele Parlamentului german: RM se află în faţa unor provocări
12 Mai

Deputaţii germani vor face tot posibilul ca Republica Moldova să fie în continuare o ţară independentă, democratică, iar cetăţenii ei să se bucure de o viaţa mai bună. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt, în cadrul unui briefing de presă, susţinut împreună cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, transmite CURENTUL.

„Relaţiile strînse dintre ţările noastre au fost intensificate, astfel încît să nu existe graniţe între Republica Moldova şi Germania. Vom depune efort ca Republica Moldova să devină o ţară puternică şi din punct de vedere economic. Vă asigur de solidaritatea noastră şi mă bucur de colaborarea din viitor”, a menţionat Ulla Schmidt.

Totodată, oficialul german susţine că Republica Moldova se află acum în faţa unor provocări.

„În Parlamentul german, între parlamentarii ţărilor noastre se discută în vederea identificării soluţiilor. Vom face tot ce ne stă în puteri, astfel încît RM să fie o ţară independentă, democratică, iar cetăţenii să se bucure de o viaţă mai bună”, a adăugat vicepreşedintele Parlamentului german.

La rîndul său, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, a adus mulţumiri Germaniei pentru tot ce a făcut pentru Republica Moldova.

Totodată, acesta a solicitat sprijinul Germaniei la ratificarea Acordului de Asociere RM-UE. „Ratificarea în Bundestag va fi un mesaj puternic de încurajare”, a conchis Igor Corman.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților