[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepremierul George Balan: Sîntem deschişi pentru dialog cu Tiraspolul
25 Iulie

Autorităţile de la Chişinău sînt deschise pentru dialog cu cele de la Tiraspol. Declaraţia a fost făcută de vicepremierul responsabil de reintegrare, George Balan, după şedința platformei parlamentare de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Balan a spus că, în cadrul şedinţei platfomei parlamentare au fost discutate toate subiectele care sînt pe agenda negocierilor în formatul „5+2”.

„Noi dorim ca viaţa populaţiei din regiunea transnistreană să se îmbunătăţească. Sîntem deschişi pentru procesul de reglementare, pentru promovarea dialogului în formatul „5+2”. Sîntem deschişi pentru dialog cu Tiraspolul. Aşteptăm şi de la ei paşi concreţi”, a declarat George Balan.

La rîndul său, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a menţionat că, la următoarea şedinţă vor fi discutate mai multe subiecte importante pentru care nu au fost găsite soluţii timp de 20 de ani.

„Am agreat să discutăm pe viitor unele subiecte importante pentru care, cu regret, timp de 20 de ani nu au fost găsite soluţii în ceea ce înseamnă o legislaţie clară, care să ofere un mandat negociatorilor, ca să ştie şi ei ce pot să facă, ce nu pot să facă, ce pot să-şi asume, stabilind eventual şi liniile roşii. La fel, la următoarea şedinţă vom discuta o strategie despre tot ce înseamnă statut special pentru regiunea respectivă, şi cu un eventual plan de acţiuni pentru viitor”, a conchis Adrian Candu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților