[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministrul Muncii Sergiu Sainciuc, în incompatibilitate de funcții
13 Iunie

Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat ieri, 12 iunie 2014, incompatibilitatea viceministrului Muncii, Sergiu  Sainciuc, pentru o perioadă îndelungată, transmite Curentul.md

Autoritatea a informat că, pe parcursul a cîțiva ani viceministrul s-a aflat în incompatibilitatea de funcție, practicînd concomitent cu funcția de bază o activitate remunerată în cadrul unor societăți.

Acesta ar fi ocupat, după data de 5 octombrie 2010, funcții remunerate în cadrul Î.S. ”Centrul de instruire în domeniul relațiilor de muncă” și S.A. ”Sanfarm-Prim”, pe cînd, în conformitate cu Legea nr. 199 din 2010, demnitarul public nu are dreptul să ocupe astfel de posturi, decît didactice și științifice.

Starea de incompatibilitate a viceministrului s-a constat pentru o perioadă de 3 ani 7 luni și 3 zile, pînă la 9 mai 2014.

CNI urmează să înainteze documentele în instanță. În situația în care actul va rămîne definitiv, acesta va fi remis Guvernului Republicii Moldova, în vederea aplicării exigențelor stabilite de lege.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților