[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministrul Educaţiei, Loreta Handrabura, cu „Notele la vedere”: Am învățat în medii competitive și motivaționale
20 Aprilie

Viceministrul Educaţiei, Loretta Handrabura este o altă protagonistă a proiectului „Cu notele la vedere”, lansat de portalul CURENTUL.

„Începuturile devenirii mele întru cultură pornesc din școala medie Baraboi. „Oază a spiritualității” este considerată această instituție cu tradiții de la 1878, atunci cînd a fost instituită printre primele 5 Școli normale din Basarabia și cea din Baraboi, pe timpul principelui D. Sturza. În acest mediu educațional, grație profesionalismului și dedicației unor dascăli, s-au format un număr mare de personalități, preponderent în domeniul medicinii”, a declarat Loreta Handrabura.

Viceministrul Educaţiei regretă că nu a avut mai multe ore de limbi străine în învățămîntul obligatoriu, iar în universitate a studiat prea multe cursuri nerelevante cum ar fi istoria PCUS, politologie, în detrimentul celor de specialitate.

„La Facultatea de Filologie a UPS “Ion Creangă” în primii 2,5 ani am studiat literatură sovietică moldovenească, iar literatură română atît cît am reușit “pe fugă”. Am recuperat, ca autodidact, fiind deja la studii de doctorat în România, lecturile și informația necesară din programa de gimnaziu, liceu, facultate, pentru a fi un bun filolog”, a adăugat demnitarul.

Totodată, Loretta Handrabura a spus că a învățat în medii competitive și motivaționale, având ca modele profesionale, umane, personalități care au reușit în viață datorită faptului că au muncit onest, cu dăruire și demnitate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților