[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministru de Interne: Chirtoacă a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice
3 Iulie

Poliția este obligată să dea curs sesizărilor făcute la numărul de telefon 902. Aşa a comentat viceministrul Afacerilor Interne Serghei Diaconu, cazul în care a fost implicat aseară primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, transmite CURENTUL.

„Avînd în vedere că domnul Chirtoacă a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan – considerăm că sesizarea a fost una întemeiată”, a declarat viceministrul.

În context, acesta a menţionat că înregistrarea video a activității polițiștilor are drept scop evitarea oricăror abuzuri sau tentative de corupere, precizînd că unii colaboratori poartă deja camere video integrate în uniformă.

„În ceea ce ține de prezența unui colaborator de la Fulger alături de echipajul de poliție – aceasta este o procedură standard pe timp de noapte, însă acesta nu intervine decît în cazurile extreme. De această dată nu a fost necesar, pentru că deși domnul Chirtoacă recunoaște că încalcă permanent legea, acesta nu are un comportament agresiv”, a adăugat Serghei Diaconu.

Viceministrul Afacerilor Interne şi-a exprimat speranţa că Dorin Chirtiacă va depăşi această supărare şi va efectua o analiză a orașului din perspectiva securității rutiere. „De exemplu, dumnealui ar putea să depună un efort mai mare în gestionarea transportului public din municipiu, dar mai ales la îmbunătățirea securității pasagerilor, în special în microbuze. Scopul nostru comun trebuie să fie reducerea la zero a accidentelor grave, iar asta implică și neadmiterea la traficul rutier a persoanelor în stare de ebrietate”, a conchis Serghei Diaconu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților