[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veterani ai războiului din 1992: Guvernarea a dezamăgit poporul, partenerii europeni și SUA
26 Mai

Mișcarea Consolidării Civice, fondată de veterani ai războiului din 1992, și-a exprimat astăzi indignarea față de situația social-politică din țară și a cerut demisia imediată a mai multor conducători ai instituțiilor de stat, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Veteranii au spus că sunt indignați de “situația social-politică, de criza profundă și guvernarea proastă”.

“Guvernarea a dezamăgit poporul, partenerii europeni și SUA. Au compromise ideea europeană, ceea ce confirm starea deplorabilă în care se află țara noastră”, susțin conducătorii Mișcării.

Ei afirmă că pentru a evita consecințele și mai grave, este necesară demisia imediată a guvernatorului Băncii Naționale, Procurorului General, șefului CNA, a conducerii Ministerului Justiției, dar și a altor instituții ce dau dovadă de lipsă de perseverență în elucidarea fraudelor ce au avut loc.

“De asemenea, este necesară tragerea la răspundere penală a celor responsabili de fraudarea de miliarde și restituirea prejudiciilor astfel încît cetățenii RM să nu aibă de suferit”, se mai spune în declarația comună a Mișcarea Consolidării Civice.

Totodată, reprezentanții Mișcării au solicitat Președintelui RM, ca prin intermediul Consiliului Suprem de Securitate să intensifice acțiunile de consolidare a societății și a statului de drept.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților