[ X ]
Verzii și-au dat întîlnire la „Poieniţa Veselă”. Află motivul!
20 Februarie
foto: adevarul.md

Membrii Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova au organizat ieri o conferinţă de presă în sectorul de pădure de la „Poieniţa Veselă”, Ialoveni. Declaraţiile ecologiştilor şi a cetăţenilor de la Sociteni, veniţi la conferinţă, au fost făcute pe fundalul gardului cu sârmă ghimpată care înconjoară pădurea, transmite Curentul.

Conform unui comunicat de presă, sectorul respectiv de pădure a fost dat în arendă
de către Agenţia „Moldsilva”.

„Loturile de pădure date în arendă aparţin multor funcţionari publici sus-puşi din Republica Moldova. Despre  privatizarea camuflată şi degradarea fondul forestier al R. Moldova s-a discutat la Consiliul de Securitate al statului, s-a discutat la Guvern. Se vede că prea mari sunt interesele şi prea mari sunt cei care stau după gardurile acestea din păduri, a spus Anatolie Prohniţchi, preşedintele Partidului  Verde Ecologist.

El acuză  conducerea „Moldsilva”, că  participă la înstrăinarea pădurilor statului  şi este  complice la fărădelegile care se comit în Fondul Forestier Naţional.

„Dacă am aduna toate suprafeţele care deja au fost date în arendă vom calcula circa 12 mii ha de pădure, ceea ce ar însemna vreo 200 de trupuri de pădure. Consideraţi, astfel, că 200 de sate din Republica Moldova au rămas fără pădure”, susţine Andrei Dumbrăveanu, conf. universitar, doctor, preşedintele ONG-ului „Ave Natura”.

Verzii solicită Guvernului  să abroge Regulamentul privind arenda fondului forestier din 2008.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților