[ X ]
Veronica Herţa: Urmează să informăm colegii de la BEI despre depăşirea situaţiei
9 Februarie

Banca Europeană de Investiţii a trimis săptămîna trecută o scrisoare în adresa Primăriei Chişinău, prin care informa că suspendă finanţarea reabilitării bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfînt din capitală. Despre asta a comunicat portalului CURENTUL şefa Direcţiei generale finanţe din cadrul Primăriei Chişinău, Veronica Herţa.

„Primăria a deschis conturile la Banca de Economii a Moldovei (BEM), deoarece cadrul legal actual prevede că, conturile pot fi deschise la banca desemnata de Ministerul Finanţelor. Iar la finele anului 2012 în rezultatul licitaţiei efectuate de Ministerul Finanţelor, banca cu care s-a încheiat contract pentru încasările şi plăţile făcute în Bugetul public naţional este BEM pe o perioadă de 3 ani, adică pînă la finele lui 2015”, a declarat Herţa.

Potrivit acesteia, BEI a anunţat săptămîna precedentă, că nu ar dori să facă debursările la contul BEM.

„Am revăzut art. 62 din legea 181 privind finanţele publice şi în redacţia care este actualmente, unica soluţie a fost să ne adresăm la Ministerul Finanţelor să autorizeze deschiderea contului la BNM. Am primit informaţii, că deja vineri BNM ne-a deschis contul respectiv”, a adăugat şefa Direcţiei generale finanţe.

Mai mult, Veronica Herţa a spus că, azi urmează să fie finalizată prezentarea tuturor formularelor la trezorerie, iar „colegii de la BEI să fie informaţi despre depăşirea situaţiei”.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților