[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasili Chirtoca: Voi introduce un moratoriu la eliberarea autorizaţiilor de construcţie!
2 Iunie

Cunoscutul om de afaceri Vasili Chirtoca, candidat din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, intenţionează să introducă un moratoriu la eliberarea autorizaţiilor de construcţie a chioşcurilor, pavilioanelor, mansardelor, anexelor, construcţiilor punctuale în curţi şi pe trotuare, de modificare a hotarelor spaţiilor verzi şi a parcurilor.

În programul electoral al candidatului se menţionează că vor fi analizate autorizaţiile eliberate anterior pentru lucrări de acest gen, iar în cazul necorespunderii normelor sau intereselor cetăţenilor acestea vor fi anulate sau contestate în instanţă de către Primărie.

„Pînă la elaborarea cadrului normativ de reconstrucţie a monumentelor istorice şi de arhitectură, vom impune o interdicţie totală asupra oricăror lucrări în cazul clădirilor de acest gen”, se mai spune în program.

Vasili Chirtoca susţine că el şi echipa sa vor formula şi implementa principiile de colaborare coerentă şi transparentă a Primăriei şi Consiliului Municipal. „La baza acestor principii vor sta în exclusivitate interesele oraşului şi ale orăşenilor, ele vor include mecanismele responsabilităţii personale a fiecărui funcţionar, care ia decizii”, se spune în documentul citat.

De asemenea, Vasili Chirtoca intenţionează să efectueze analiza urgentă a celor mai actuale probleme din transportul public. „În baza ei vor fi luate măsuri preventive, care vor permite, pînă la implementarea programului nostru complex de dezvoltare a transportului, rezolvarea problemelor elementare: prevenirea ambuteiajelor, organizarea circulaţiei bicicliştilor, asigurarea securităţii pietonilor, implementarea unui grafic exact şi bine pus la punct de circulaţie a transportului public”, mai menţionează candidatul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților