[ X ]
Vasile Tarlev propune un proiect de lege pentru interzicerea vânzării terenurilor fără voința poporului
1 Octombrie

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a lansat un apel public către toți candidații înscriși în cursa prezidențială, îndemnându-i să semneze „Pactul Național de Protejare a Terenurilor Moldovei”, o inițiativă menită să împiedice vânzarea terenurilor agricole către companii străine.

În cadrul unei declarații recente, Tarlev a acuzat actuala guvernare că ar pregăti un „plan secret de lichidare a statului Republica Moldova”, făcând referire la un mesaj lansat de un ambasador, care ar susține ideea înstrăinării pământurilor moldovenești fără consultarea cetățenilor.

„Este inacceptabil să se ia decizii atât de importante fără a întreba poporul. Este vorba de pământul strămoșilor noștri, pe care nu-l putem vinde companiilor străine fără a consulta cetățenii,” a declarat Tarlev.

Candidatul a evidențiat și situația critică a fermierilor, care, potrivit lui, sunt împinși să falimenteze, pentru ca băncile comerciale să le confişte terenurile.

„Fermierii noștri sunt îndemnați spre faliment, iar terenurile agricole riscă să ajungă pe mâna străinilor pentru sume derizorii. Este un scenariu meschin care face parte din planul de lichidare a statului,” a adăugat el.

Tarlev a propus un proiect de lege care să interzică vânzarea pământurilor moldovenești fără voința cetățenilor.

„Este necesar ca astfel de decizii să fie luate democratic, prin referendum. Nu putem permite să ne pierdem suveranitatea și independența prin înstrăinarea terenurilor,” a subliniat candidatul, făcând apel la colegii săi din cursa electorală să semneze pactul propus.

„Ne-a mai rămas doar pământul. Dacă vom continua pe acest drum, riscăm să pierdem totul,” a avertizat Tarlev, subliniind că această inițiativă este o ultimă șansă de a proteja țara de „săracire și discreditare.”

Tarlev a încheiat prin a îndemna toți candidații să sprijine această inițiativă, afirmând că „numai împreună putem opri înstrăinarea pământurilor noastre și salvarea Moldovei”.

Inapoi la arhiva noutaților