[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Bumacov, va fi sau nu ministrul Agriculturii? Iată ce spune cel vizat!
29 Ianuarie

Ministrul în exerciţiu al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, este gata să conducă această instituţie şi în noul Guvern. Cel puţin asta a dat de înţeles demnitarul, fiind solicitat de reporterul CURENTUL.

„Eu îmi exercit mandatul cu responsabilitate, în rest nu mă interesează. Dacă partidul mă va înainta nu sunt împotrivă. Dacă vor avea altă candidatură nu mă voi supăra”, a declarat Bumacov.

În altă ordine de idei, Vasile Bumacov a spus că este mîndru de faptul că a adus normalitate în sistem.

„Au fost puşi în valoare cei care merită. Eu ca profesor universitar apreciez mult acest lucru. Sunt mîndru de reformele şi aprobate cu sînge care au dus la semnarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb cu Uniunea Europeană”, a adăugat acesta.

Mai mult, ministrul a afirmat că instituţia pe care o conduce a contribuit în proporţie de 70% pentru ca Acordurile cu UE să fie semnate.

„Cînd am văzut prima dată cît avem de lucru, eu credeam că trebuie să demisionez. De asemenea, mă mîndresc cu reforma ANSA – una foarte dificilă şi reforma din domeniul vinicol. Am adunat atîţia prieteni în Europa, care iubesc Moldova. Într-un an cu embargouri, agricultura a crescut. Maimult, noi nu suntem în război cu Federaţia Rusă, iar exporturile de produse agroalimentare şi care vor fi reluate cît mai curînd”, a punctat Vasile Bumacov.

Totodată, în cazul în care nu va deţine această funcţie şi în viitorul guvern, ministrul a venit cu o recomandare pentru potenţialul său succesor.

„În primul rînd are nevoie de suport politic colosal, nu doar din partea partidului, dar şi al întregii coaliţii. Eu regret că nu am avut susţinerea necesară pentru a face mai multe reforme dificile, în domeniul învăţămîntului şi ştiinţei. Ele sunt la pămînt”, a conchis Vasile Bumacov.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților