[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Botnari: Drumul Chişinău-Giurgiuleşti modernizat înseamnă șanse în plus pentru investiții în Găgăuzia
10 Octombrie

Ministrul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a efectuat o vizită pe sectoarele de drum aflate în reabilitare de pe traseul naţional M3 Chişinău-Giurgiuleşti, pentru a verifica starea lucrărilor, dar și pentru a vedea care este nivelul de mobilizare a companiei care efectuează reparațiile, transmite CURENTUL.

În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii companiei de construcţii, Vasile Botnari a menţionat că o preocupare majoră pentru acest moment este ca lucrările pe carosabil să fie finalizate până la începutul sezonului rece, astfel încât să nu mai existe dificultăţi în trafic.

„Finanțarea acestui proiect este asigurată de partenerii europeni și nu vom admite tergiversarea nejustificată a lucrărilor. Am avertizat compania de necesitatea finalizării lucrărilor pe partea de carosabil până la finele acestui an”, a declarat ministrul Vasile Botnari.

La fel, ministrul a mai accentuat importanţa asigurării unui trafic rutier cât mai rapid între Chișinău și Giurgiulești, fiindcă volumul de mărfuri care trece prin Portul Giurgiulești se mărește de la an la an.

Reabilitarea traseului Chișinău-Giurgiulești a început în martie 2013. Primii 55 de km pe segmentul Comrat-Ciumai, cu o investiție de 25 milioane euro, urma să fie finalizată deja în 2014.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților