[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Botnari bate alarma: Nu vom accepta scuze că nu se reuşeşte
28 Iulie

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a solicitat demararea de urgență a lucrărilor de reabilitare a traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni. Solicitarea a fost transmisă direct de către ministru responsabililor de reabilitarea drumurilor şi reprezentanţilor companiilor internaţionale, în cadrul unei ședințe privind executarea contractelor încheiate de stat cu aceștia, transmite CURENTUL.

În cadrul discuției, Vasile Botnari a declarat că este îngrijorat de ritmul lent de mobilizare a companiilor desemnate pentru reabilitarea traseului Chişinău-Ungheni-Sculeni şi le-a reamintit celor prezenți că va fi exigent în ceea ce privește calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor planificate pentru finalizarea reparațiilor segmentelor de drum contractate.

„Avem experienţa proiectelor precedente, când din cauza mobilizării lente a companiilor au fost înregistrate mari întârzieri la reabilitarea drumurilor. La momentul semnării contractelor, companiile au fost avertizate că nu vom admite tergiversări. Nu vom accepta scuze că nu se reuşeşte şi îi vom taxa pe cei care vor depăşi termenii anunţaţi. Suntem dispuşi să mergem până la rezilierea contractelor, dacă şantierele nu vor fi deschise în termenii stabiliţi”, a afirmat ministrul Vasile Botnari.

Reprezentanţii companiilor de construcţie au anunţat că au demarat lucrările de măsurare şi de ajustare a proiectelor pentru reabilitarea drumurilor şi au dat asigurări că şantierele vor fi deschide pe parcursul lunii august curent.

CURENTUL.md precizează: În martie-iunie 2014, pentru reabilitarea a 92 km din traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni au fost semnate contractele cu companiile internaţionale „EVRASCON” din Azerbaidjan, „OHL” din Republica Cehă în valoare de cca 76 milioane de euro.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților