[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Streleţ vine cu unele precizări referitor la decizia Guvernului
22 Iulie

Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ a venit cu unele precizări referitor la mai multe comentarii făcute astăzi după angajarea răspunderii Guvernului pe un șir de proiecte de acte legislative, transmite CURENTUL.

„Decizia de angajare a răspunderii Guvernului este comună și asumată de toți partenerii din Coaliția Pro Europeană. Ea derivă din necesitatea optimizării procesului de adoptare a unui pachet de legi, care nu aveau finalizate toate procedurile de dezbatere și amendare în două comisii permanente importante: cea pentru economie, buget finanțe și comisia juridică numiri și imunități. Or, în contextul recentei misiuni de evaluare a FMI, dar și a acordurilor de finanțare cu partenerii de dezvoltare, adoptarea acestor legi în timp util este vital importantă pentru asigurarea stabilității financiare și trendului ascendent de creștere economică a tării noastre”, a declarat Streleţ.

De asemenea, liberal-democratul a făcut o remarcă pentru cei care au lansat comentarii din s-ar deduce că Veaceslav Ioniță ar fi fost instruit de Vlad Filat să blocheze inițiativele Guvernului în comisia de profil.

„Acestor rătăciți în TIMP și în POLITICĂ le-o spun cu toată responsabilitatea: inițiativa de angajare a răspunderii de către Guvern a venit anume de la Președinte Vlad Filat. Amatorilor de a fotografia ecranele telefoanelor mobile le pot demonstra corespondența în care este abordat subiectul cu angajarea răspunderii de către Guvern”, a adăugat Valeriu Streleţ.

CURENTUL.md precizează că, astăzi, Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pentru aprobarea a 11 legi importante, pe care deputaţii nu au reuşit să le voteze pînă sfîrşitul sesiunii parlamentare primăvară-vară. Ulterior, deputaţii comunişti au calificat această decizie drept o modalitate de uzurpare a puterii în stat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților