[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Streleţ: Trebuie să încurajăm atît investitorii locali, dar și pe cei care estimează posibilitatea de a investi în RM
29 Iulie

Candidatul desemnat la funcția de Prim-ministru al R. Moldova, Valeriu Streleț a avut, în această după amiază, o întrevedere și cu reprezentanții mediului de afaceri, aceasta fiind ultima întîlnire în contextul elaborării programului de guvernare. La întîlnire au fost punctate o serie de provocări sistemice cu care se confruntă R. Moldova.

Valeriu Streleț a declarat că, mediul de afaceri a  menționat urgența și importanța abordării foarte hotărîte ale problemelor cu care se confruntă țara.

”Trebuie să încurajăm atît investitorii locali, dar și pe cei care estimează posibilitatea de a investi în RM. Am avut o abordare comună în acest sens și impresia mea este că suntem pe aceiași lungime de undă, vedem problemele în aceiași manieră”, a precizat el.

Totodată, Streleț a afirmat că, s-a vorbit și despre economia informală, dar și despre necesitatea de a scoate din zona tenebră pe cei care nu plătesc impozite și creează o concurență neloială pentru cei care activează strict rigorilor legale.

”Respectiv, urmează să avem o comunicare bună, iar Consiliul Economic pe lîngă prim-ministru urmează să devină cît mai eficient și să nu lăsăm problemele nici să apară, iar pentru cele apărute să găsim soluții”, a conchis Streleț.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților