[ X ]
Valeriu Streleţ: PCRM își va pierde baza sa electorală
31 Mai

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) va continua să se destrame şi nu mai are şanse că revină la guvernare. Despre aceasta a vorbit preşedintele francţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) din Parlament, Valeriu Streleţ, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md.

„Consider că astăzi din punct de vedere obiectiv, avînd în vedere evoluția Republicii Moldova, schimbul de generații, aspirațiile noastre pro-europene, PCRM ar trebui să ia în considerație o eventuală resetare, fiindcă cu certitudine își va pierde baza sa electorală, dar e chestiunea lor internă”, a declarat politicianul.

Mai mult, Valeriu Streleţ a spus că PCRM nu poate să revină la guvernare, explicînd şi din ce motive.

„Noi promovăm astăzi o amplă campanie de informare pro-europeană, recunoscînd anumite probleme și carențe care le-am avut și le avem în actul de guvernare. S-au inițiat reforme importante în mai multe domenii și aceste reforme inevitabil vor aduce și rezultate. Noi avem cu ce veni în fața cetățenilor şi sîntem siguri că, urmare a unei campanii electorale bine organizate, la guvernare vor accede partidele din actuala coaliție pro-europeană, iar PCRM-ul va rămîne în opoziție cu substanțial mai puține mandate”, a conchis preşedintele francţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților