[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Streleț de Ziua Limbii Române: Trebuie să spunem tranşant ceea ce dorim să obţinem
31 August

Premierul Valeriu Streleț afirmă că interesul pentru cunoașterea limbii române este unul sporit. Declarații de acest fel au fost făcute după depunerile de flori de la Monumentul lui Ștefan cel Mare și busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor, cu ocazia Zilei Limbii Române, transmite CURENTUL.

El a spus că a venit astăzi cu gînduri pentru cetățeni, dar și pentru cei care au pus bazele limbii române și care au promovat-o.

“Gîndurile mele sînt înaintate, de asemenea, și spre o bună cunoaștere a limbii române și de către cei care nu au posibilitate sau care nu prea își doresc acest lucru. Deja constat că interesul față de limba română este unul sporit”, a declarat prim-ministrul.

Valeriu Streleț s-a referit și la faptul că deja există o clasă politică promotoare a limbii române drept limbă de stat.

“Trebuie să spunem tranșant ceea ce dorim să obținem”, a răspuns premierul, la întrebarea jurnaliștilor vizavi de ce ar trebui de făcut pentru a promova limba română și pentru ca toți să o cunoască.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților