[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Streleţ: Avem mai multe dificultăți pe care trebuie să le depășim
30 Iulie

Trebuie să asigurăm sinergia între Parlament și Guvern și să aducem marile schimbări în țară. Declarația a fost făcută de candidatul la funcția de prim-ministru, Valeriu Streleț, în discursul prin care a prezentat programul de guvernare și componența viitorului Executiv, transmite CURENTUL.

Candidatul a menționat că învestirea guvernului are loc într-o situație extrem de dificilă:  frauda din domeniul bancar, scumpirea resurselor energetice, asistența financiară externă este suspendată, iar relațiile cu partenerii externi sunt la cel mai jos nivel de la 2009 încoace, etc.

“Avem mai multe dificultăți pe care trebuie să le depășim și anume: eliminarea corupției și a sărăciei; invitarea unei misiuni externe pentru asistența organelor de drept, evaluarea implementării strategiei anticorupție, excluderea conflictelor de competențe, implementarea agendei de asociere și atingerea obiectivului de țara-candidat la UE în 2018, avansarea relațiilor cu UE, consolidarea dialogului cu NATO, dinamizarea dialogului cu Rusia, avansarea relațiilor cu România și Ucraine”, a explicat Valeriu Streleț.

Liberal-democratul a spus că viitorul Guvern va coopera cu societatea civilă, sindicatele, patronatele și va asigura independența mass-media.

Totodată, candidatul desemnat la conducerea Guvernului a spus că este necesar de asigurat și o bună cooperare între Parlament și Executiv pentru a soluționa problemele stringente pentru societate.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților