[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Streleţ a făcut o promisiune lui Arcadie Suceveanu
29 Iulie

Candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Valeriu Streleţ a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Asociației Uniunilor de Creație, transmite CURENTUL. 

Streleţ a spus că a fost o discuţie bună. „Am discutat despre starea generală a ţării, economie, de se alocă puţini bani pentru cultură. A fost o discuţie bună, ne-am înţeles reciproc. Ne vom întîlni mai des. Trebuie să ne concentrăm prioritar atenţia spre cultură. Pe lîngă criza politică şi economică, societatea noastră trece printr-o puternică criză morală, culturală”, a declarat Valeriu Streleţ.

La rîndul său, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu a caracterizat întîlnirea drept una foarte plăcută.

„A fost o întîlnire foarte plăcută şi sperăm eficientă. Domnul candidat a promis că aceste întîlniri vor avea loc mai des, cel puţin 2-3 în fiecare an. S-au vorbit lucruri foarte categorice. De numele domniei sale se leagă ultima speranţă a oamenilor de cultură. Cultura continuă să fie cenuşăreasă în societatea noastră. S-a stabilit că va fi sporit procentul alocat culturii din buget”, a adăugat Arcadie Suceveanu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților