[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Ştefan Zgonea: R. Moldova nu are nevoie de o revoluţie, ci de o evoluţie
18 Septembrie

 Republica Moldova nu are nevoie de o revoluţie, ci de o evoluţie. Declaraţia a fost făcută de președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Ştefan Zgonea, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută alături de speaker-ul Andrian Candu, transmite CURENTUL.

În debutul conferinţei, cei doi oficiali au semnat Memorandul dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Camera Deputaţilor a Parlamentului României.

„Acest memorandum prevede o nouă etapă de colaborare şi vine să consolideze toate eforturile noastre de integrare europeană. Parlamentul României ne va acorda tot sprijinul necesar tehnic şi expertiză a tot ceea ce înseamnă implementarea Acordului de Asociere”, a declarat preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

La rîndul său, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Valeriu Ştefan Zgonea a declarat că, parcursul pro-european pe care l-a ales Republica Moldova este unul foarte bun.

„România vă va susţine în acest parcurs. Eu nu cred că R. Moldova are nevoie de o revoluţie, ci de o evoluţie. Trebuie să aveţi politicieni pragmatici care să dialogheze cu cetăţenii, indiferent că se adună în Piaţa Marii Adunări Naţionale sau în alte părţi, să înţeleagă că agenda unui politician este agenda cetăţeanului”, a menţionat oficialul român.

De asemenea, Valeriu Zgonea a dat asigurări că România va susţine Republica Moldova fără rezerve.

„România rămîne acel prieten şi frate care îl aveti peste Prutul. Justiţia trebuie să fie transparentă, iar Parlamentul să muncească în interesul cetăţeanului. Voinţa clasei politice este importantă. Este obligaţia noastră, ca frate de peste Prut, să vă sprijinim”, a conchis Valeriu Ştefan Zgonea.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților