[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Ghileţchi, la sfat cu James Pettit. Iată despre ce au discutat cei doi!
9 Septembrie

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, cu care a discutat subiecte ce țin în mare parte de campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, transmite CURENTUL.

„Domnul Ambasador s-a interesat de modul cum decurge colectarea semnăturilor și care sunt dificultățile majore care apar la această etapă. Am menționat că este un proces anevoios și am exprimat regretul că anumite amendamente înaintate la Codul Electoral, care ar fi ușurat acest proces, nu au fost acceptate. Unul din ele ținea de micșorarea numărului minim de 600 de semnături din jumătate din unitățile administrative de nivelul doi”, susţine deputatul.

Valeriu Ghileţchi a comunicat că James Pettit a menționat că „Ambasada urmărește cu mare atenție toate evenimentele care sînt legate de campania prezidențială”. „Sînt semnale care stîrnesc anumite îngrijorări, dar speră că alegerile vor fi libere și corecte. Este important ca Președintele nou ales să se bucure de legitimitate și recunoaștere internațională. Un eventual eșec sau nerecunoaștere a alegerilor, ar destabiliza foarte mult situația din țară, a subliniat Dl Ambasador”, scrie candidatul la funcţia de Preşedinte.

Potrivit lui, în cadrul întîlnirii, a fost atins și subiectul legat de declarația Ambasadorului privind relația Republicii Moldova cu România, declarație care a stîrnit multe reacții negative. „Excelența Sa a apreciat poziția publică pe care am exprimat-o în acest context. În încheiere, Ambasadorul SUA la Chișinău mi-a urat succes în cursa pentru fotoliul de Președinte al Republicii Moldova”, mai notează Valeriu Ghileţchi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților