[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valentina Ţapiş a avut o întrevedere cu delegaţia BERD. Iată despre ce au discutat!
21 Octombrie

Ministrul Mediului Valentina Țapiș a avut o întrevedere cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în frunte cu Heinz Kaufmann, unde au fost analizate și discutate un șir de proiecte în domeniul alimentării cu apă și sanitație, în special proiectul „Programul de dezvoltare a companiilor de apă” în valoare de 30 de milioane de euro, transmite CURENTUL.

Obiectivul proiectului constă în promovarea reformei în sectorul de AAC, crearea modelelor de operatori independenţi care să presteze servicii la standarde acceptabile.

Proiectul este implementat în raioanele Ceadîr-Lunga, Leova, Hîncești, Orhei, Florești și Soroca. În cadrul proiectului au fost deja efectuate lucrări de construcție a rețelei de alimentare cu apă – 497 km, construcția rețelei de canalizare – 114 km. La sisteme noi de alimentare cu apă au fost conectați 46764 cetățeni, iar la sistemele de canalizare – 12726 cetățeni.

Reprezentantul delegației BERD a subliniat că R. Moldova a atins rezultate semnificative în implementarea proiectelor finanațate din sursele BERD. Totodată oficialul a observat că la moment cel mai important rămâne a fi proiectul de alimentare cu apă potabilă a regiunii de nord țării în valoare de peste 30 de milioane euro.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților