[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valentina Buliga: Moldova se poate mîndri cu servicii sociale moderne și larg dezvoltate
8 Octombrie

În Republica Moldova cu o vizită oficială de două zile se află Ministrul Protecției Sociale și al Muncii din Estonia, Helmen Kutt, unde a avut o întrevedere cu omologul său de la Chișinău, Valentina Buliga, transmite CURENTUL.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din R. Moldova a informat oaspeții despre reformele implementate în ultimii cinci ani și despre obiectivele de dezvoltare a domeniului protecției sociale din țara noastră. Valentina Buliga a accentuat că la moment țara se poate mîndri cu servicii sociale moderne și larg dezvoltate.

În cadrul discuțiilor s-a vorbit și despre politicile avansate pentru protecția persoanelor cu dizabilități. Valentina Buliga a ținut să menționeze că în premieră în republică a fost instituită profesia de asistent personal pentru persoanele țintuite la pat. În scopul acordării suportului familiilor ce îngrijesc de persoane cu grad sever de dizabilitate, a fost dezvoltat serviciul Respiro, serviciul Casa Comunitară, serviciul Echipa Mobilă.

Ministrul estonian Helmen Kutt a dat aprecieri înalte progreselor înregistrate de colegii din Moldova și a menționat problemele asemănătoare cu care se confruntă domeniul protecției sociale și din Estonia. În acest sens părțile au convenit să colaboreze mai activ prin preluarea experienței și consultarea proiectelor de Legi, organizarea vizitelor de studiu și constituirea platformelor comune de discuții pentru a identifica cele mai optime căi de soluționare a problemelor din domeniu.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților