[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valentina Buliga a făcut totalurile activității MMPSF pentru 2014
24 Decembrie

Valentina Buliga, ministrul în exercițiu al Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) a îndemnat ca și viitorul ministru, dar și viitoare componență a Guvernului R. Moldova, să ofere tot dreptul cetățenilor pentru un trai decent, acasă. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Valentina Buliga a făcut totalurile activității MMPSF pentru curent. „Anul 2014 a fost un an în care întreg colectivul Ministerului și instituțiilor subordonate  a muncit pentru atingerea acelor obiectivelor ale politicii sociale din RM care au fost aprobate prin programul de guvernare, integrare europeană, libertate, democrație și bunăstare. Toate acțiunile întreprinse au avut un singur scop: consolidarea și dezvoltarea în continuare a unui sistem de protecție socială sigur în R.M pentru toți cetățenii”, a precizat Buliga.

Totodată, Ministrul în exercițiu a venit și cu un îndemn către viitoarea conducere. „Vreau să fie oferit tot dreptul cetățenilor noștri ca să beneficieze de acele prestații, acele servicii, acele politici în domeniul protecției sociale care să le asigure un trai decent, un salariu pe potriva muncii și o protecție în caz de diferite riscuri sociale”, a subliniat ea.

În același context, Buliga a menționat că, pentru menținerea acestui ritm de dezvoltare, atît în cadrul Ministerului, cît și în întreg sistemul din R. Moldova, sînt specialiști bine pregătiți.

Valentina Buliga a mai spus că, își dorește foarte mult ca viitorul Guvern și Parlament, care se va întruni în ședință pe 29 decembrie să facă din domeniul social o prioritate națională. „Pentru că aici este viața fiecărui om, aici sunt garanțiile sociale indiferent de vîrstă, statut, unde trăiește: oraș sau sat”, a precizat ministra.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților