[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va fi zi de doliu în Găgăuzia? Iată ce spune başcanul Irina Vlah!
29 Iunie

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a exprimat condoleanțe poporului Turciei în legătură cu atacul terorist de pe aeroportul din Istanbul Ataturk  produs de către trei atentatori sinucigași marți seară, informează CURENTUL.

Solicitată de către repoterul nostru, Irina Vlah a menționat că a transmis chiar de dimineață condoleanțe partenerilor de la conducerea statului turc.

O scrisoare în acest sens a fost trimisă la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan.

În document se menționează:

“Găgăuzia a perceput cu o profundă durere vestea tragică despre moartea populației civile în urma actului terorist, produs pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul.

În urma acestui atentat inuman a avut de suferit un număr mare de oameni nevinovați și aceasta este o mare pierdere și o tragedie pentru rudele și apropiații celor decedați. În aceste zile pline de durere suntem alături de locuitorii Turciei.

Poporul Găgăuziei condamnă ferm persoanele care au comis aceste atentate inumane. Terorismul și violența nu pot avea o scuză.

Din numele locuitorilor Găgăuziei și al meu personal, exprimăm profunde condoleanțe Guvernului  Republicii Turcia și poporului frățesc turc, familiilor și apropiaților celor decedați. Oamenilor care au avut de suferit în urma acestei tragedii le dorim însănătoșire grabnică”, se spune în textul scrisoarei a apărut pe saitul Gagauzinfo.MD.

Întrebată dacă va institui o zi de doliu în urma acestei tragedii, bașcanul a declarat: “Acest subiect ar trebui discutat cu autoritățile Republicii Moldova. Eu nu lucrez în Chișinău, la conducerea țării.”

Reiterăm că, în urma atacului terorist din Istanbul cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 239 au fost rănite.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților