[ X ]
[ X ]
[ X ]
Va dispărea Ministerul Mediului? Iată ce spune ministrul Valeriu Munteanu!
19 Iulie

Noua structură a Guvernului este deja gata, iar în prezent este examinată în majoritatea parlamentară. Deocamdată nu se cunoaşte care ministere vor rămîne, iar care vor fi comasate, transmite CURENTUL.

Reporterul nostru a luat legătura cu ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, deoarece unele voci spun că acest portofoliu ar putea să lipsească din noua structură a Cabinetului de miniştri.

„În toate statele din Europa există un minister al Mediului, ori această dimensiune este esenţială pentru funcţionalitatea unui stat modern, pentru Republica Moldova acest minister nu este o opţiune structurală a administraţiei publice centrale, ci o necesitate imperioasă. Nu cred că argumentele politice pot fi valabile în procesul de reforma a administraţiei publice centrale, se va ţine cont strict de modelul cel mai bun şi eficient pentru Republica Moldova, indiferent de „disconfortul” unui sau altui actor politic”, a declarat Munteanu.

Totodată, demnitarul susţine că Partidul Liberal a fost şi va rămîne cel mai fervent promotor al reformelor veridice în Republica Moldova.

„Nu am primit oficial acest document, dar ştiu şi împărtăşesc spiritul acestui act important”, a conchis Valeriu Munteanu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților