[ X ]
[ X ]
[ X ]
Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” ar putea să nu aibă loc
1 Aprilie
foto: trm.md

Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” privind soluţionarea conflictului transnistrean ar putea să nu aibă loc. Despre acest lucru a anunţat vicepremierul Eugen Carpov, după întrevederea cu pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, care a avut loc astăzi la sediul misiunii OSCE de la Chişinău, transmite CURENTUL.

„În cadrul întrevederii ne-am concentrat pe problema şcolilor, fermierilor, libertatea circulaţiei, dar şi agenda reuniunii în formatul „5+2” de la Viena, dacă aceasta va avea loc. Noi declarăm că sîntem deschişi pentru aceste negocieri”, a menţionat Eugen Carpov.

La rîndul ei, Nina Ştanski s-a declarat dezamăgită de rezultatul întrevederii de astăzi. „Am discutat foarte multe probleme. Delegaţia de la Tiraspol a venit să caute soluţii. Din păcate, nu aş putea numi această întrevedere productivă, nu am ajuns la un consens”, a spus reprezentanta Tiraspolului.

În context, Eugen Carpov şi Nina Ştanski au convenit asupra unei noi întrevederi, care va avea loc lunea viitoare la Bender. Potrivit pretinsului ministru de externe de la Tiraspol, în cazul în care nici atunci nu se va ajunge la un consens, următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” nu va avea loc. „Vom continua să lucrăm la Chişinău şi Tiraspol. Cel mai probabil, negocierile de la Viena vor fi amînate”, a subliniat Ştanski.

Curentul.md precizează că următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” este programată pentru perioada 10-11 aprilie 2014, la Viena.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților