[ X ]
[ X ]
[ X ]
Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independență: „Vom lupta pînă la final”
26 Iulie

Veteranii de război din Republica Moldova neagă acuzațiile precum că ar fi părăsit Platforma civică „Demnitate și Adevăr”. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență, Gheorghe Slutu, transmite CURENTUL.

Gheorghe Slutu a declarat că, veteranii de război au aderat la Platformă, imediat după apariția ei și nu au părăsit-o nici pînă astăzi.

„Veteranii au aderat la mișcarea de eliberare a țării din convingere, ghidați de cele mai nobile sentimente și deciși să ducă această luptă pînă la capăt, convinși că demnitatea nu se vinde. Aderarea noastră și a altor segmente sociale la Platforma civică nu este pe placul guvernării, respectiv se încearcă dezbinarea ei. Veteranii vor lupta pînă la final. Suntem uniți și mai siguri ca niciodată că vom salva țara”, a precizat el.

Totodată, Slutu a menționat că, veteranii de război reconfirmă angajamentul asumat în fața societății.

„Și anume, cel de a demola sistemul corupt și de a scoate țara din captivitate, împreună cu Platforma și celelalte segmente sociale aderente. Cerem demisia actualei guvernări și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, cerem achitarea celor 4 deținuți politicii, care au participat la protestul Platformei, pentru că ei au cerut ceea ce cerem și noi astăzi – întoarcerea miliardului și punerea hoților la pușcărie”, a conchis Slutu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților