[ X ]
„Unirea Europeană”: soluţia unui fost demnitar liberal pentru partidele unioniste
18 Ianuarie
foto: home.arcor.de

Ion Negrei, fost vice-prim-ministru în Guvernul Filat-1, are unele recomandări pentru partidele ce optează pentru unirea R. Moldova cu România.

Într-un interviu acordat portalului Curentul.md, fostul exponent al Partidului Liberal la guvernare a opinat că ”mai potrivit ar fi ca partidele noastre să aibă un program democratic, de dezvoltare și afirmare națională și de integrare europeană”.

”Acesta este unionism, aceasta unește. Unește și în cadrul național, unește și în cadrul european prin valorile democratice. Dacă valoarea democratică care este valabilă la Paris, la Roma și la Madrid, este valabilă și la Chișinău, aceasta de acum ne asigură o integrare europeană. O unire europeană. Integrarea europeană presupune și înglobează și unirea politică, și unirea democratică, și unirea umană”, a explicat ex-vice-prim-ministrul pe probleme sociale.

Ion Negrei e de părere că, după unirea Basarabiei cu România de la 1918, în cazul în care se va reuși aderarea noastră la UE, aceasta va fi ”o a doua pagină de istorie politică scrisă în spațiul nostru”.

El a spus că nu regretă funcția guvernamentală pe care a deținut-o, subliniind că pentru el prevalează interesul general. ”Eu nu am avut nici o funcție făcută cadou. Am deținut temporar o funcție și printr-o schimbare a situației politice am părăsit-o. Mă simt bine acolo unde mă aflu astăzi și să dea Domnul să facem fapte bune. Aș vrea ca să avem un succes general și să nu vânăm niște funcții și să ne ținem de ele. Un succes general este mult mai important pentru popor, decât confortul personal”, a adăugat istoricul.

Interviul integral îl puteţi citi AICI.

Adrian Pancu        

Inapoi la arhiva noutaților