[ X ]
[ X ]
[ X ]
Unicul partid din RM care are candidați la alegerile europarlamentare din 2014
2 Aprilie

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova(PVE), este unicul partid din țara noastră care are dreptul să participe la  alegerile în Parlamentul European 2014. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe, președintele formațiunii, Anatolie Prohnițichi. El a explicat că aceasta este posibil grație acordului semnat cu Partidul Verde din România.

Liderul PVE, Anatolie Prohnițchi  a spus că, din 2008 partidul pe care îl conduce este membru cu drepturi depline al Partidului Verde European, de aceea, în acest an, PVE va avea proprii candidați la alegeri.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut pe parcursul anului 2013-2014 cu conducerea Partidului Verde European și cu colegii din Partidul Verzilor din Europa a fost susținută inițiativa PVE din RM de a-și înainta candidații săi la alegerile europarlamentare”, a precizat el.

Totodată, președintele PVE a menționat că, conform Acordului de colaborare cu Partidul Verde din România, pe care l-au semnat anterior, PVE din RM poate înregistra 3 candidați.

”Din cadrul partidului nostru pe listele Partidului Verde Român, iar după cum cunoașteți la alegerile parlamentare europene România are 32 de locuri, respectiv 32 candidați. Din aceste locuri,  trei revin candidaților din partidul nostru: Alecu Reniță, Andrei Dumbrăveanu și Alexei Palancean”, a precizat Prohnițchi.

Curentul.md precizează că alegerile parlamentare europene din 2014, vor avea loc pe 25 mai 2014.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților